Huisregels

In deze huisregels is mijn werkwijze vastgelegd. Dit schept duidelijkheid voor u als ouder(s)/verzorger(s) zodat vervelende situaties voorkomen kunnen worden. Deze huisregels gelden in combinatie met de ‘Overeenkomst van Opdracht’ tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is.In deze huisregels is mijn werkwijze vastgelegd. Dit schept duidelijkheid voor u als ouder(s)/verzorger(s) zodat vervelende situaties voorkomen kunnen worden. Deze huisregels gelden in combinatie met de ‘Overeenkomst van Opdracht’ tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is.

Opvangtijden

De reguliere opvang is vanaf 1 januari 2023 geopend op di / do / vr  van 07:00 uur tot 17:00 uur. Weekend- en avondopvang is in overleg mogelijk tegen aangepast tarief. Per gereserveerde dag wordt minimaal 6 uur in rekening gebracht. Voor voor- en buitenschoolse opvang is dit 5 uur per dag.

Gastoudervergoeding

De ouder/verzorger is de gastouder een bedrag van €6,50 per uur per kind van 0 tot 4 jaar verschuldigd. Het tarief voor kinderen van 4 jaar en ouder is €7,00 per uur per kind. De gereserveerde uren en eventuele plusuren worden rond de 16de van de lopende maand geregistreerd en opgestuurd ter accordering. U ontvangt dan de 21ste een factuur. Meestal ontvangt u de 20ste de kinderopvangtoeslag. U heeft hier recht op omdat ik werk via een gastouderbureau. Dit zorgt ervoor dat ik wit werk en dat alles klopt.

De ouder/verzorger betaalt binnen 10 dagen na afloop van de geregistreerde maand deze gastoudervergoeding. Wanneer dit niet gebeurt, stopt de opvang per 15de dag van de maand na de geregistreerde maand zonder nader bericht.

Voeding

Maaltijden

De gastouder verzorgt de maaltijden voor het kind. De volgende maaltijden worden tijdens de opvang naar behoefte aangeboden: ontbijt en lunch. De kosten hiervoor zijn inbegrepen in het te betalen uurtarief. Wanneer uw kind gebruik wil maken van het ontbijt dient uw kind voor 7:30 uur aanwezig te zijn.

De ouder/verzorger dient indien nodig de kunstvoeding en een fles voor het kind mee te geven. Wanneer u kunstvoeding meegeeft dient u een voeding extra mee te geven in het geval van omstoten van de open fles of het niet opdrinken van de gemaakte voeding. In het geval van allergieën waardoor een kind niet de aangeboden maaltijden en tussendoortjes kan eten, dient de ouder zelf te zorgen voor maaltijden en tussendoortjes.

Tussendoortjes

De gastouder verzorgt de tussendoortjes. Denk hierbij aan fruit in de ochtend en crackers/rijstewafels/soepstengels/ontbijtkoek of iets dergelijks in de middag. Eventuele kosten zijn inbegrepen in het te betalen uurtarief.

Drinken

De gastouder zorgt voor het drinken. De kosten zijn inbegrepen in het te betalen uurtarief. Omdat verantwoorde voeding belangrijk is, krijgt uw kind gedurende de dag bij de tussendoortjes water of lauwe thee te drinken. Bij het ontbijt en de lunch kan er gekozen worden tussen water en melk. Uw kind wordt gemotiveerd uit een gewone beker te drinken. Er wordt geen gebruik gemaakt van tuitbekers.

Verjaardag

Een verjaardag vieren we graag. Er hangen slingers, er wordt wat lekkers gegeten en gedronken en uw kind krijgt een kadootje. Als u dat wilt, kan uw kind trakteren. Graag iets dat geschikt is voor alle leeftijden boven 1 jaar. Deze traktaties gaan in de tassen mee naar huis zodat iedere ouder kan bepalen wat en wanneer deze genuttigd worden.

Verzorging

De gastouder zorgt voor de verzorgingsmaterialen zoals billendoekjes, beddengoed, slaapzakjes, zonnebrand (mits er geen allergieën zijn, in welk geval de ouder de gastouder in de producten moet voorzien). De kosten hiervoor zijn begrepen in het te betalen uurtarief.

De ouder/verzorger dient ruim voldoende luiers met het kind mee te geven. De gastouder beschikt niet over extra luiers en schone setjes kleding bij ongelukjes en dergelijke.

Zindelijkheid

Uw kind mag zonder luier komen wanneer hij zelf aan kan geven wanneer hij van het toilet gebruik moet maken. Zorg daarbij voor voldoende schone kleding. Mocht blijken dat hij hier nog niet zindelijk is dan proberen we het een paar weken later nog een keer.

Vervoer

De gastouder beschikt over de juiste zitjes voor de fiets, fietskar, bolderwagen en (tweeling)buggy. Er wordt geen gebruik gemaakt van een auto.

Ophalen kind door derden

Indien de ouder(s)/verzorger(s) het kind aan het einde van de opvangdag niet kunnen ophalen en hij/zij wordt opgehaald door derden, dan dient de gastouder hiervan op de hoogte gesteld te worden. Indien dit niet gebeurd is dan neemt de gastouder contact op met de ouder(s)/verzorger(s). Mocht dit niet lukken dan kan het kind niet meegenomen worden door de derde persoon tot er contact geweest is.

Ziekte kind

Onder ziekte wordt bijvoorbeeld verstaan:

□ meer dan 38°C graden koorts

□ besmettelijke ziekten

□ diarree

□ overgeven

□ huiduitslag

□ verontrustende verschijnselen

□ symptomen passende bij een pandemie of heersende ziekte

In het geval van een pandemie volgt de gastouder de opgelegde regels van de overheid (en eventueel scherpere regels). Dit zal per situatie gecommuniceerd worden.

Het kind wordt thuis ziek

De ouder/verzorger mag het kind eventueel in overleg brengen. Uw kind kan komen mits er geen besmettingsgevaar is en het kind is in staat om met het dagprogramma mee te draaien. Wanneer er een zetpil gegeven is in de ochtend dient de ouder/verzorger de gastouder daarvan op de hoogte te stellen.

Het kind wordt tijdens de opvang ziek

Wanneer het kind tijdens de opvang ziek wordt, dient de ouder/verzorger het kind binnen een uur nadat de gastouder hier melding van heeft gemaakt op te komen halen.

De uren die het kind deze dag niet aanwezig is geweest als gevolg van ziekte, worden op gebruikelijke wijze in rekening gebracht.

In geval van ziekte neemt de gastouder contact op met de contactperso(o)n(en) zoals vermeld op het formulier ‘Persoonlijke informatie opvangkind’.

Ziekte gastouder

Als de gastouder geen kinderen op kan vangen in verband met ziekte of iets dergelijks, zal hij/zij de ouders hier direct over informeren.

De gastouder biedt geen vervangende gastouder. De ouder/verzorger is zelf verantwoordelijk voor de opvang tijdens deze dagen. Deze dagen worden niet in rekening gebracht.

Extra opvang

Extra opvang kan te allen tijde worden aangevraagd bij de gastouder. Goedkeuring hangt af van onder andere de kindaantallen en het programma voor die dag.

Schoolvakanties 

De gastouder is bereid om tijdens schoolvakanties en studie(mid)dagen kinderen ouder dan 4 jaar de gehele dag op te vangen. De vraagouder dient deze extra opvanguren tijdig aan te vragen.

Flexibele opvang

Om de continuïteit van de groep te kunnen waarborgen zijn flexibele contracten niet mogelijk. Wel kan de ouder/verzorger een dag extra of een dag ruilen aanvragen. De goedkeuring hangt onder andere af van de kindaantallen. Dit kan tot een dag van tevoren. De te ruilen dag kan maximaal een week naar voren of naar achteren geschoven worden.

Geplande afwezigheid

Gastouder

De dagen dat de gastouder gepland niet aanwezig is, informeert hij/zij de ouder/verzorger minimaal 1 maand voorafgaand aan de betreffende dag. De gastouder informeert u per brief. Er zijn echter uitzonderingen die voor overmacht zorgen. Denk daarbij aan medische of andere noodgevallen of sterfgevallen.

Afwezigheid van het kind 

De dagen dat het kind niet opgevangen hoeven te worden geeft de ouder door aan de gastouder. De gastouder wordt betaald naar beschikbaarheid. De ouder betaalt te allen tijde de gereserveerde overeengekomen uren.